I samarbete med: Boys Don't Cry

Edblad Göteborg

Vad – Butikskoncept
Var – Göteborg
Vem – Edblad

Edblad har under 2024 öppnat upp en helt ny butik i Göteborg. Vi har återigen fått uppdraget att producera och leverera kundunik inredning och lösningar som är anpassade för deras koncept. All inredning som vi har levererat är tillverkad i Småland. Butikskonceptet har skapats i samarbete mellan den kreativa byrån Boys Don’t Cry och Edblad.

Uppdraget

Butikskoncept 

Butiken öppnade under våren 2024 i centrala Göteborg. Inredningen följer Edblads övriga butikskoncept och har en fin balans mellan flera olika material, former och färger. Här samsas organiska former med strikta linjer i en mjuk och harmonisk färgskala.

Kundunika lösningar

Butikskonceptet skapades i samarbete mellan den kreativa byrån Boys Don’t Cry och Edblad. Här har Edblads standardinredning i form av smyckesväggar modifierats för att passa just den här butiken. Måttanpassade hyllsystem och displayskåp med integrerade smyckesväggar har tagits fram. Smyckesväggarna fyller en viktig funktion i butiken, då de rymmer ett stort antal produkter. 

Nya objekt i form av bord och podier har tagits fram med de nya färgerna rosa och aubergine samt i komposit och trä.

Inslag av metall ses i den stora accessoarvagnen och i underreden till bord och displayer. Samtliga är unika för Edblad och svetsade för hand i Småland. 

I butiken möts man av en stor kassadisk i trä med en skänk bakom för extra förvaring. Mindre displayer till borden finns i form av ringboxar, en stor ringbricka och runda småpodier. Även stenbeklädda podier finns i olika former och storlekar.